Projekt mobilnosti »PROSTOFER«, ki ga izvajamo od leta 2018 v sodelovanju z MO je potrdil svojo upravičenost in namen brezplačnih prevozov za upokojence iz območja Mestne občine Novo mesto. Prevoze opravljajo vozniki prostovoljci z električnim avtomobilom, ki smo ga poimenovali « RUDI « in je namenjen predvsem za obiske zdravstvenih ustanov in upravnih uradov.

Prevozi se izvajajo od ponedeljka do petka, praviloma v času med 7. in 15. uro. Naročilo za prevoz se opravi preko klicnega centra 080 10 10, dva delovna dneva pred potrebnim prevozom.

Trenutno je aktivnih 18 voznic in voznikov prostovoljcev. To so izkušeni vozniki, ki so se odločili za humano prostovoljno delo in si za svojo odločitev zaslužijo priznanje in spoštovanje uporabnikov.

Z mesecem aprilom 2021 se v mrežo vključuje še eno vozilo, in sicer Renault Kangoo, zato potrebujemo več prostovoljnih voznikov. Prijazno vabimo vse, ki ste pripravljeni pokloniti svoj čas starejšim pri potrebah po prevozu, da se nam oglasite na sedežu društva.