Novo mesto v petek, 18. septembra – V začetku leta 2020 smo si v Društvu upokojencev zastavili, da bi k oživitvi obnovljenega Glavnega trga v Novem mestu prispevali tudi mi. Dogovorili smo se, da bomo predstavili delovanje našega društva z vsemi kulturno umetniškimi sekcijami. V okviru predstavitve društva in njegovih sekcij smo organizirali tudi likovni extempore.

Pri organizaciji likovnega extempora je sodelovalo 27 slikarjev, 15 domačih iz našega društva in 12 povabljenih, ki so člani drugih društev. Doma so iz Ljubljane, Logatca, Dolenjskih Toplic, Trebnjega, Novega mesta in celo iz Prekmurja. Ustvarjanje na likovnem extemporu smo poimenovali JUTRANJE SNOVANJE V NOVEM MESTU. Udeleženci so od 10. do 15. ure, z opoldanskih odmorom za kosilo, ustvarjali na temo vedute Novega mesta in Novo mesto v objemu dolenjske lepotice. Strokovno je ustvarjanje vodil diplomirani slikar in univerzitetni specialist grafik Janko Orač. Slikarji so na Glavnem trgu na ogled postavili poljubno štev

ilo svojih slik, tako, da so popestrili dan mimoidočim in obiskovalcem Glavnega trga.

Na extemporu ustvarjene slike bomo 8. 10. 2020 razstavili v Društvu upokojencev Novo mesto.

Po zaključku extempora so nas osebno in preko socialnega omrežja Facebook udeleženci extempora zelo pohvalili. Predvsem so bili zadovoljni z organizacijo dogodka, ki je potekal brez zapletov, točno po časovnici in seveda s čudovitim novomeškim ambientom.

eKSTEMPORE NA gLAVNEM TRGU