Danes smo dopoldne preživeli na igrišču na Loki, kjer smo se igrali tradicionalne slovenske igre, katere so se igrali že pred mnogimi desetletji.

Prva igra se je imenovala RIBIČ in izhaja iz kraja Cirkovce- eden izmed igralcev je ribič in stoji na nasprotni strani vseh drugih igralcev in jim zakliče: “Jaz sem ribič. Kdo lahko prečka moj ocean?” Takrat se ribič požene proti igralcem nasprotne strani in jih z dotikom izloči ali postanejo morske alge, ki se pritrdijo na tla. Ribice postanejo znova, če se lahko dotaknejo mimo bežečih ribic. Igra je končana, ko ribič polovi vse ribice.

Drugo igro, ki smo se jo igrali je vsem dobro poznana igra MIŠ IN MAČKA. Igra izhaja iz Ljubljane. Igra se igra tako, da večje število otrok naredi krog; trdno se primejo za roke. Eden je miš in eden mačka. Mačka lovi miši! Mačka poskuša uloviti miš in če je ta v nevarnosti, ji lahko otroci dvignejo roke in tako zbeži v krog. Roke brž spustijo, da preprečijo pot v krog mački, saj lahko mačka lovi samo zunaj kroga. Če mačka ulovi miš, zamenjata vlogi.

Ker pa nas je vročina po dveh igrah čisto izmučila, smo se odločili, da si malo odpočijemo in nekaj pojemo. Nato smo igrišče okrasili s pravimi mojstrovinami, ki smo jih ustvarili s kredo (večinoma smo risali vesoljce, vesoljske ladje in rožice).

Na koncu smo se odločili, da se gremo še igro ZEMLJO KRAST. Ta igra nam je bila najbolj všeč. V žaru borbe smo kar pozabili na uro in na to, da je treba domov.

__
__
__
__
__
__